Jeigu į vieną renginį susirinktų visi per 15 metų apdovanoti savivaldybės „Metų žmonės“, jie užimtų daugiau nei pusę Elektrėnų kultūros centro salės.

Kiekvienais metais apdovanojami vis kiti darbštūs ir pagal gyventojų siūlymus bei sudarytos komisijos sprendimus to apdovanojimo nusipelnę žmonės. Kai kurie per tuos 15 metų apdovanoti ir po du kartus, tarp tokių ir Elektrėnų meno mokyklos mokytoja Ona Navickienė už nuopelnus švietimo srityje 2009 m. ir 2016 m.. Šių metų sausio 20 dieną nominacijų ir pastrėvietės tautodailininkės, Elektrėnų meno mokyklos dailės mokytojos Rasos Rakauskienės specialiai sukurtų „Elektrėnų žiburio“ statulėlių paimti į sceną kilo 13 savivaldybės gyventojų. Pasiūlytų, pasak komisijos pirmininkės Vaidos Davidavičienės, buvo 60. Kiekvieną nominuotąjį pasveikino ir apdovanojo Seimo nariai Laimutė Matkevičienė bei Jonas Liesys. Elektrėnų seniūnas Antanas Šalkauskas savo seniūnijos nominantus dar apdovanojo specialiais prizais – laikrodžiais.

Į „Metų žmonių“ apdovanojimo renginį, kaip įprasta, žmonių susirenka daugiau nei gali tilpti salėje. Vieni į renginį ateina pasiklausyti gero koncerto ir pasidomėti, kokie savivaldybės žmonės darbščiausi. Kiti ateina sveikinti apdovanotų artimųjų. Šiam renginiui suorganizuoti Elektrėnų kultūros centro darbuotojai skiria daug išmonės ir darbo. Scena buvo tapusi pieva, kurioje žydėjo trylikos lapų ramunė. Vedėjai iš ramunės būrė, kas kokios nominacijos nusipelnė. Toje pievoje savivaldybės vadovai – meras Kęstutis Vaitukaitis ir administracijos direktorius Virgilijus Pruskas – teikė apdovanojimus. Kiekvienam apdovanotajam garsūs šalies ir savivaldybės atlikėjai dovanojo po meninį kūrinį.

Pirmoji į sceną buvo pakviesta Elektrėnų meno mokyklos mokytoja Ona Navickienė, kuri nominuota už nuopelnus švietimo srityje. Mokytoja su mokiniais 2016 metais dalyvavo keturiuose tarptautiniuose jaunųjų pianistų konkursuose, šešiuose respublikiniuose konkursuose. Jos mokinė Vakarė Viktoravičiūtė tapo vieno konkurso laureate, o kitame laimėjo Grand Prix.

1

2