XII-ajam tarptautiniam „Elektrėnų žiburiukų“ festivaliui – konkursui nuaidėjus…

   Turbūt visi žino, jog 1968 m. Elektrėnuose įvyko pirmasis Lietuvoje ir antrasis Baltijos šalyse džiazo festivalis „Jaunystė 68“. Jo iniciatorius buvo Viktoras Voronovas, tada dirbęs Elektrėnų kultūros namuose. Publiką tuomet pakerėjo Viačeslavo Ganelino vadovaujamas trio, vokalisto talentą atskleidęs Stasys Povilaitis, daugelis dabar jau pasiekusių brandą džiazo ir klasikinės muzikos atlikėjų bei svečių iš užsienio pasirodymai. 2008 m., minint 40 metų festivalio jubiliejų, po 40 metų pertraukos, Elektrėnų meno mokykloje Evaldo Petkevičiaus ir Virginijaus Skudo galvose gimė idėja kasmet rengti vaikų lengvosios – džiazo muzikos festivalį – konkursą „Elektrėnų žiburiukai“, o geriausiai pasirodę būtų kviečiami dalyvauti kartu su pripažintais džiazo meistrais džiazo muzikos festivalyje „Jaunystė“, kuris kaip ir kadaise vėl vyksta Elektrėnų kultūros centre. Metai greitai bėga, todėl šiemet Elektrėnų meno mokykloje jau įvyko XII – asis „Elektrėnų žiburiukų“ festivalis – konkursas, kuris jau trejus metus yra tarptautinis. Festivalis įdomus tuo, kad jame galima išgirsti daug skirtingos muzikos atliekamos įvairiausios sudėties ansamblių ar solistų. Šiemet į Elektrėnus sugūžėjo atlikėjai iš Lietuvos miestų ir Latvijos, kurių atliekama muzika buvo vertinama solidžios komisijos. Šiemet ji buvo gausi – net šeši nariai: vertinimo komisijos pirmininkas Egidijus Buožis – džiazo pianistas, kompozitorius, prodiuseris, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentas; Dacė Bičkovska (Ryga, Latvija) – fleitininkė, muzikos mokyklų mokytoja, muzikos akademijos dėstytoja, lektorė, valstybinio pučiamųjų orkestro „Ryga“ solistė; Girmantė Vaitkutė –  žinoma džiazo dainininkė, B. Jonušo mokyklos mokytoja, įvairių muzikinių projektų dalyvė; Neringa Nekrašiūtė – Kauno dramos teatro aktorė, žinoma dainininkė, įvairių projektų dalyvė; Ričardas Čiupkovas – Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendo vadovas, Trakų meno mokyklos mokytojas; Virginijus Skudas Valstybinio pučiamųjų orkestro „Trimitas“ artistas, fleitininkas, muzikos mokyklų mokytojas, vienas iš šio festivalio-konkurso sumanytojų ir organizatorių. Festivalį – konkursą apsilankymu pagerbė Elektrėnų savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis ir savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas ėjęs Jonas Grybauskas. Renginys prasidėjo muzikiniu siurprizu, visiems buvusiems salėje Neringa Nekrašiūtė akompanuojant Egidijui Buožiui atliko dvi džiazines kompozicijas, nustebindami klausiusiuosius meistriškumu. Po gausių aplodismentų sekė jaunųjų atlikėjų pasirodymai, jie atliko 63 kūrinius, o renginys užtruko net 6 valandas. Festivalio – konkurso pabaigoje laukė dar vienas siurprizas – visi Vievio, Vilniaus ir Rygos fleitininkai, su savo mokytojais, scenoje susijungė į bendrą orkestrą ir kartu atliko tris kūrinius. Buvo malonu ir nuostabu, juk jie kartu repetavo tik vieną kartą ir dar ne visi!

ŠIŲ, LAUREATAIS TAPUSIŲ JAUNŲJŲ ATLIKĖJŲ, KVIEČIAME ATVYKTI PASIKLAUSYTI RUGPJŪČIO MĖN. PABAIGOJE DŽIAZO FESTIVALYJE „JAUNYSTĖ 2019“:

Elektrėnų meno mokyklos atlikėjai:

Luka Kubiliūtė.

Mokytas Evaldas Petkevičius.

Koncertmeisterė Lija Neugasimova;

Solistė Augustė Daniūnaitė su pritariančiu ansambliu – Ugnė Sabaliauskaitė, Augustė Skirmuntaitė, Karolina Šareikaitė, Miglė Bartasevičiūtė, Vakarė Viktoravičiūtė, Elzė Baranauskaitė.

Mokytojos Ilona Orentaitė-Mukienė, Asta Balnionytė-Grajevskė.

Koncertmeisterė Greta Garmašaitė;

Marius Bauras ir Livija Zakarevičiūtė.

Mokytojos Auksuolė Merkienė, Kristina Dabravolskaitė.

Dėkojame Elektrėnų savivaldybei už paramą, nes mokinių dalyvio mokestis buvo apmokėtas  projekto „Talentingi ir gabūs vaikai-šviesios ateities pamatas“ lėšomis.
Vievio meno mokyklos atlikėjai:

Deividas Sajieta.

Mokytoja Sigutė Minkevičė.

Kristijonas Jankūnas, Rokas Radzevičius,

Audrius Sabaitis.

Mokytojas Virginijus Skudas.


Trakų meno mokyklos atlikėjas:

Mindaugas Stasiūnas.

Mokytojas ir koncertmeisteris Ričardas Čiupkovas.



Grigiškių meno mokyklos atlikėjai:

Emilija Liansbergytė ir Mindaugas Lisauskas.

Mokytojas Rytas Lingė



Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos atlikėjai:

Adomas Choroch, Hermis Kasperavičius.

Mokytoja Loreta Kuliešiuvienė



Vilniaus Broniaus Jonušo muzikos mokyklos atlikėjai:

Goda Žemaitaitytė, Giedrė Meškėnaitė, Saulė Bužinskaitė, Rytė Raguckaitė, Lauryna Pačkauskaitė, Greta Zabolevičiūtė, Greta Karvelytė.

Mokytojai Andrius Daugirdas, Virginijus Skudas



Birštono meno mokyklos atlikėjai:

Jonas Zubavičius, Pijus Urbonavičius, Austeja Suchockaitė, Adrija Suchockaitė, Meda Kučinskaitė, Vilius Paulikas, Dovydas Bunevičius.

Mokytojai Romanas Lykovas, Mindaugas Bivainis, Renata Bivainienė, Kęstutis Didvalis, Ramunė Liutvinskienė



Rygos (Latvija) Latgales priekšpilsetas muzikos mokykla:

Maija Eliza Burlakova, Elza Berzina, Liba Brokane, Jekaterina Troškova.

Mokytojos Dace Bičkovska, Juliana Veresova



Marupes (Latvija) muzikos mokykla:

Kristians Grasbergs, Katrina Liepa, Tina Sipčenoka, Beatrise Šveide.

Mokytoja Dace Bičkovska